YAŞAYAN MİRAS VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Geleneksel Türk El Sanatları Festivali 10-20 Ağustos 2006

Kaybolmakta olan el sanatlarımızın üretimini teşvik etmek, üreticiyle tüketiciyi buluşturmak amacıyla başlatılan El Sanatları Festivali’nin dördüncüsü İstanbul’da yapılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Beyoğlu Belediye Başkanlığı’nın işbirliğinde düzenlenen Festival, 10 Ağustos 2006 tarihinde saat 20.00’de Taksim Gezi Parkı’nda açılacak.

Festival’in açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Atilla KOÇ ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah DEMİRCAN birlikte yapacaklar. Açılışta çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri yer alacak.

El sanatları üreticilerinin, geleneksel mimariye uygun düzenlenmiş mekanlarda, geleneksel tekniklerle üretecekleri el sanatı ürünleri, üreticiler tarafından satışa sunulacak.

Festivalde ahşap işçiliği, bakırcılık, bastonculuk, giysili bebek yapımcılığı, bıçakçılık, cam işçiliği,çömlekçilik,dericilik,dokumacılık,gümüş çülük,işlemecilik, kaşıkçılık, köşkerlik,

minyatür alet yapımcılığı, müzik aletleri yapımcılığı, saraçlık, sedefkarlık, semercilik, sepetçilik, seramik/çini işçiliği, tezhip, hat, minyatür, ebru, yazmacılık gibi geleneksel Türk El Sanatlarından örnekler geleneksel yapım şekilleriyle yer alacak.

Festivalde ayrıca; Kütahya’dan getirilecek geleneksel kadın giysileri ile gelenekselden esinlenerek keçeden hazırlanmış giysi tasarımları da sergilenecek ve bir defileyle halka sunulacak.

Bu yıl dördüncüsü yapılacak olan ve önümüzdeki yıllarda daha da yaygınlaştırılarak sürdürülmesi planlanan El Sanatları Festivali’nde, Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’nce kayıt altına alınmakta olan el sanatları üreticilerini teşvik etmek ve hızla kaybolmakta olan geleneksel el sanatı üretim tekniklerinin kamuoyuna tanıtımı amaçlanmaktadır.

20 Ağustos 2006 tarihine kadar devam edecek olan festivalde yer alan etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilecektir.