YAŞAYAN MİRAS VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Araştırma Ve Eğitim Genel Müdürlüğü, Toplumsal Farkındalığı Arttırma Faaliyetleri Kapsamında Bir İlk Olarak Somut Olmayan Kültürel Miras Konusunda Hizmet İçi Eğitim Gerçekleştirdi.

Bakanlık personelinin gelişimine ve değişimine katkıda bulunmak için düzenlediği hizmet içi eğitimlerle çalışanlarının yeterliliklerini arttırmayı amaçlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, çok geniş bir yelpazede belirlenen eğitim konuları ile kurum personelini desteklemeye devam ediyor. 

Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, toplumsal farkındalığı arttırma faaliyetleri kapsamında bir ilk olarak Bakanlık teşkilatında görev yapan personele yönelik 13 Şubat 2018 tarihinde 10.00-12.30 saatleri arasında Anadolu Medeniyetleri Müzesi Konferans Salonunda “UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi: Türkiye Deneyimi" konulu hizmet içi eğitimi gerçekleştirdi.

Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İBİŞ’in de katılım sağladığı eğitim seminerinde Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Evrim ÖLÇER ÖZÜNEL’in ardından Kültür ve Turizm Uzmanı Serkan Emir ERKMEN’in sunumları yer aldı.

Sunumlarda,  2018 yılı itibariyle UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi Temsili Listelerinde yer alan 16 unsurumuz ile,  Türkiye’nin en çok unsur kaydettiren ilk 5 ülke arasında bulunduğu bilgisine yer verildi.

1997 yılında İsviçre'nin Lozan kentinde 68 Müze arasında birincilik alarak "Avrupa'da Yılın Müzesi" seçilen, kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi atmosferinde gerçekleştirilen eğitimle, katılımcılara hem Anadolu’nun arkeolojik değerlerini bir arada görme şansı tanınmış hem de kurumsal eğitimlerine akademik düzeyde katkı sağlanmış oldu. 

  • _DSC0071.JPG