ARAŞTIRMA VE EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Vejetaryen Türk Mutfağı / Vegetarian Turkish Cooking

Halk Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (HAGEM) Yayınları

Kitap Tanıtımları

Kitabın Adı: Vejetaryen Türk Mutfağı / Vegetarian Turkish Cooking
Yazarı, Haz z. Çev.v.b.: Yazan Günseli TAMKOÇ; Çeviren: Tülin ÖZEN-Mehmet ÖZGEN; Baskı Haz. Prof. Dr. Nermin Abadan UNAT
Türü:
Basım:
1. Baskı
Basım Yılı: 2000
Sayfa Sayısı: 100
Boyutu: 17x24
Yayın No: 309
Dizin Adı: Maddi Kültür Dizisi
Dizin No: 28
ISBN: 975-17-2546-1
Baskı Sayısı: 3.000
Fiyatı: 1.000.000

İçeriği

Günseli TAMKOÇ'un yazdığı "Vejetaryen Türk Mutfağı" adlı kitap İngilizce ve Türkçe olarak basılmış, yazarın ölümünden sonra Prof. Dr. Nermin ABADAN UNAT tarafından yayına hazırlanmıştır.

İnsanoğlunun, doğayı, insandan önce varolan ve bireyden üstün bir güç olarak algılaması gerektiğini hatırlatan yazar, Türk Mutfağının yalnızca etli yemeklerden oluşmadığını da vurgulayarak vejetaryenler için börek, salata dolma, pilav, çorba, sebze yemekleri ve tatlı tarifeleri verilmiştir.