YAŞAYAN MİRAS VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Türk Yemek Antropolojisi Yazıları

Halk Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (HAGEM) Yayınları

Kitap Tanıtımları

Kitabın Adı: Türk Yemek Antropolojisi Yazıları
Yazarı, Haz z. Çev.v.b.: Prof. Dr. Mahmut TEZCAN
Türü:
Basım:
1. Baskı
Basım Yılı: 2000
Sayfa Sayısı: 148
Boyutu: 16024
Yayın No: 307
Dizin Adı: Maddi Kültür Dizisi
Dizin No: 27
ISBN: 975-17-2547-X
Baskı Sayısı: 3.000
Fiyatı: 1.500.000

İçeriği

Prof. Dr. Mahmut TEZCAN'ın makalelerinden oluşan "Türk Yemek Antropolojisi Yazıları" adlı kitap, "Mutfak Kültürü" konusuna antropolojik açıdan ele almış, kültürde yiyeceklerin rolü, yemeklerin toplumsal işleri ve yörelere göre farklılaşmaları da geniş ölçüde işlenmiştir.

Ayrıca; Türk Mutfağı kültürünün genel özelliklerinin yanısıra yabancı mutfaklar hakkında da genel bilgiler verilmiş ve vejetaryenlik, yemek kültüründe cinsel farklılaşma, dinsel etkiler ile sosyal kültürel değişme de örneklerle açıklanmıştır.