ARAŞTIRMA VE EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Afyonkarahisar’da Mevlânâ Etkinliği (18 Eylül 2007)

Afyonkarahisar’da etkinliğin yapılacağı 18 Eylül 2007 tarihinde Müjdat ÖZBAHÇIVANOĞLU (Daire Başkanı) ve Erol EVCİN (Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı) Afyonkarahisar Valisi Sayın Haluk İMGA ile Belediye Başkanı Sayın Abdullah KAPTAN’a bir nezaket ziyaretinde bulunmuşlar ve etkinlik hakkında kendilerine bilgi sunmuşlardır. Ayrıca İl Kültür Turizm Müdürü Sayın Ali İhsan NARLI ile de etkinlik hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Etkinlik programı akşam saat 21.30’da 4.000 kişilik Afyonkarahisar Kapalı Spor Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlamıştır. Bunu müteakiben Belediye Başkanı Sayın Doç.Dr.Abdullah KAPTAN’ın etkinliğin anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmıştır. Ardından Doç.Dr. Himmet KONUR (İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı öğretim üyesi) etkinlikte hazır bulunan halka “Mevlana’nın Hayatı ve Öğretisi” hakkında 25 dakika süren tebliğini sunmuştur.

Etkinlik, Mevlana’nın hayat hikayesini ve Mevleviliği anlatan bir sine-vizyon gösterisinin ardından Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun dinletisi eşliğinde sema ayini ile devam etmiştir. Yaklaşık olarak iki saat süren etkinliğe halkın büyük bir ilgi gösterdiği görülmüştür.